• Tidligere projekter

    NSI er den fortrukne partner for en række store og små virksomheder, der har valgt at samarbejde med os om målrettet opkvalificering af deres medarbejdere på en række områder. Her på siden kan du læse lidt om nogle af vores tidligere projekter og se udtalelser fra vores samarbejdspartnere.

    NSI er altid åben over for nye samarbejder og projekter, og vi udvikler gerne specialdesignede og målrettede kurser til jeres behov. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

  • Karriere


Sprog og kulturmøde med buschauffører

To danske buschauffører mødte 18 kursister hovedsageligt fra Mellemøsten, men også fra Polen, Tyskland, Ukraine, Tjekkiet og Estland på et kursus, der handlede om sprog og kulturmøde. Kurset varede syv undervisningstimer og forløb over to dage.

Programmet omfattede blandt andet normer og uskrevne regler i Danmark og den kulturelle konflikt i mødet med den nye kultur i et multikulturelt samfund, hvor flere kulturer lever sammen. Buschaufførerne kom tættere på kursisternes hverdag i Danmark og var dybt imponerede over, hvor godt de klarer sig i Danmark med hensyn til til deres arbejde/praktik, men også hvor gode deres sprogkundskaber var efter cirka et halvt års undervisning på sprogcenteret (…) “Man kan da snakke med dem!” (…)

En af buschaufførerne var så imponeret, at hun ville gøre noget for kursisterne efter den første dags undervisning, så hun stod tidligt op og bagte to store jordbærtærter. Hun sagde også, at det ikke altid er det billede af udlændingene, man får i pressen og andre medier, og at det var dejligt at blive så positivt overrasket. Kursisterne var glade for, at de kunne deltage og snakke “… med helt almindelige danskere, ikke undervisere…”

Arbejdsmarkedsrettet dansk med Bilka & Bauhaus

Bilka og Bauhaus i Næstved har kursister på holdet, hvor der er fokus på forventninger og de sproglige og kulturelle elementer, der er behov for at få styrket i relation til kursistens aktuelle arbejdssituation. Når praktik og sprogundervisning tænkes sammen, og også fysisk supplerer hinanden, styrkes indlæringen, og udbyttet bliver mere målrettet og anvendeligt – for kursisten og for arbejdsgiveren.

Metoden motiverer kursisterne og er med til at bane vejen til et godt arbejdsliv. Kursisterne oplever, at det er en enorm fordel i hverdagen at kunne arbejde med reelle ting og problemstillinger og sætte sprog på konkrete arbejdsfunktioner og øve sproget med kolleger og kunder.

Fokus på kombinationen mellem danskundervisning og praktik giver bonus både for kursisterne og virksomheden, fordi kursisterne lærer at begå sig effektivt indenfor for virksomhedens rammer. Kursisterne bliver en del af den danske arbejdspladskultur.

I Bilka Næstved har vi de samme forventninger til praktikanter som til faste medarbejdere. Vi forsøger at sætte ord på alt det, der synes indlysende; hvordan vi går klædt, brug af mobiltelefoner, mødetider, hvordan omgangstonen er, hvad vi accepterer, og hvad vi ikke accepterer.