• Ordblindeundervisning for voksne

  Ordblindeundervisning (OBU) er et særligt tilrettelagt tilbud i læsning og skrivning for ordblinde. Ordblindhed kan være af større eller mindre grad. Du har svært ved at fange ordene eller overskue en tekst. Du læser langsomt. Du har svært ved at kende forskel på bogstaverne eller bytter om på dem. Eller du har svært ved at skrive de ord, du gerne vil, så en tekst hænger sammen.

 • ordblind

 • Hvad lærer man?

  Undervisningen har til formål at afhjælpe eller begrænse dine læse- eller skrivevanskeligheder. Det betyder, at du gennem undervisningen arbejder med dine læse- og stavefærdigheder. Samtidig øver vi os i at benytte redskaber som fx computer og internettet, der kan hjælpe dig, når du skal læse og skrive på egen hånd.

  Du skal være ordblind for at deltage på kurset. Så er du allerede udredt for ordblindhed, kan du starte på et hold med det samme. Hvis du har en mistanke om, at du er ordblind, så skal du ordblindeudredes, før du kan begynde på et hold.

 • Hvordan forløber det?

  Du deltager først i en ordblindeudredning. Det er en test, der viser, om du er ordblind. Ordblindetest og udredning er gratis.Vi opretter løbende små hold med maks. 6 deltagere, og vi tager altid udgangspunkt i dit behov. Det betyder, at du kan begynde, når det passer dig. Du modtager 2-4 timers undervisning om ugen.

 • ordblind-user

  Hvem kan deltage?


  Kurset er for voksne. Man skal være 18 år for at deltage. Man kan også deltage, hvis man er under 18 år og har afsluttet folkeskolens 9. klasse.

 • ordblind-lokation

  Pris og sted:


  Kurset er gratis og foregår i Næstved, Hvalsø, Maribo, Nakskov og på virksomheder.

 • ordblind-kontakt

  Hvordan kommer du i gang?


  Kontakt Christina Grace Adamsson, Afdelingsleder, mobil 40 78 40 93 eller mail cga@nsi-center.dk for at høre nærmere.